Oikistreeni Lukutekniikka

 • Olennaisten asioiden erottaminen: Keino, jolla erotat olennaiset asiat tekstistä.
 • Lauserakenteen purkaminen: Menetelmä, jolla avaat lauserakenteen.
 • Pysyvästi oppiminen: Tehokkaita muistitekniikoita, jolla saavutat täsmällisen osaamisen.
 • Mieleen palauttaminen: Kuinka pystyt palauttamaan mieleesi oppimasi asiat koetilanteessa?

 • Henkilökohtainen lisenssi 31.5.2024 asti.
 • Videokurssi, joka koostuu lyhyistä videoista.
 • Opettajana kokenut pääsykoevalmentaja Niko Puranen (OTM)

49,95  sis. alv 24 %

-
+

Olet varmaankin jo kuullut tunnetun sanonnan “Jos ainoa työkalusi on vasara, kaikki ongelmasi näyttävät nauloilta”. Sanonta juontaa juurensa käsitteellä Maslow’s hammer tunnettuun kognitiiviseen harhaan.

Taipumuksemme on ratkaista kaikki esiin tulevat ongelmat samoilla menetelmillä, mitä olemme aiemmin käyttäneet. Tästä kognitiivisesta harhasta johtuen moni päätyy opiskelemaan samalla menetelmällä pääsykokeeseen kuin on aiemmin opiskellut yo-kirjoituksiin tai muun tieteenalan pääsykokeeseen.

Vaikka yhteiskuntaopin yo-kokeen ja oikeustieteen pääsykokeen ei luulisi eroavan toisistaan juurikaan, niin todellisuudessa kokeessa vaadittavassa täsmällisyyden tasossa on merkittävä ero. Oikeustieteellisen valintakoe vaatii täsmällistä osaamista. Yhteiskuntaopin yo-kokeessa puolestaan pisteitä voi saada laajalla yleistiedolla.

Jos tämän eron sivuuttaa kokeeseen valmistautuessa, saattaa tuntea monille oikeustieteelliseen hakijoille tutun tuntemuksen. Kokeessa kysymykset vaikuttavat tutuilta, mutta niihin on vaikea vastata riittävän täsmällisesti.

Kokeen tavoite olisi aina pidettävä mielessä, kun valitset siihen soveltuvinta opiskelumenetelmää. Mitä täsmällisempää osaamista tavoittelee, sitä enemmän kannattaa hyödyntää aktiiviseen oppimiseen perustuvaa menetelmää.

Oikistreeni Lukutekniikan valmennuskurssi opettaa sinua hyödyntämään Taltiointiratas-treenausmenetelmää oikeustieteelliseen valintakokeeseen valmistautumisessa.

Taltiointiratas perustuu tekstin työstämiseen vaiheittain. Taltiointiratas kuvaa olennaisten asioiden pysyvästi oppimisen vaiheita.

Tämän kurssin jälkeen opit:

 • Miksi kovakaan pänttääminen ei tuota toivottuja tuloksia?
 • Miksi kokeessa kysymykset tuntuvat kyllä tutuilta, mutta et osaa vastata niihin riittävän hyvin?
 • Miten saavutat riittävän täsmällisen osaamisen?
 • Kuinka jäsentelet valintakoekirjoista helpommin omaksuttuvan?
 • Miten voit palauttaa mieleesi opetellut asiat?

 

Kurssi on verkkokurssi, joka sisältää tekstiä, esimerkkejä ja lyhyitä opetusvideoita. Sisältö on katsottavissa heti tilauksen jälkeen.

12 videota – (Kesto yhteensä noin 80 min)

Tervetuloa Lähtölaukaus-kurssille ja oikikseen hakijoiden sisäpiiriin!

Tarjoamme sinulle Lähtölaukaus-kurssin maksutta. Lisäksi saat oikikseen hakijoiden sisäpiiriin kuuluvaa tietoa sekä oppimiseen, juridiikkaan ja oikeustieteelliseen hakemiseen liittyvien kurssien ja palveluiden mainontaa.

Osallistuminen

Kurssi on toteutetut niin, että saat sähköpostiisi linkin kurssisisältöön. Kurssille osallistuminen ei edellytä käyttäjätunnusta. Sinun tulee antaa osallistumista varten sähköpostiosoitteesi ja etunimesi. Mikäli annetuissa tiedoissa on virheitä, niin osallistumisoikeus evätään.

Kurssin sisältö

Lähtölaukaus-kurssi kostuu lyhyistä ja ytimekkäistä videoista, tehtäväesimerkeistä ja erilaisista ohjeistuksista. Luennot ovat miniluentoja.

Kurssi kostuu seuraavista miniluennoista:

 1. Johdanto 
 2. Lukutekniikka 
 3. Vastaustekniikka
 4. Fiksumpi tapa treenata 

+ Esimerkkitehtävä 

Perusosioiden lisäksi kurssiin voi kuulua lisäaineistoa.

Sisällön laatu ja muutokset

Palveluntarjoajalla on oikeus tehdä sisältöön muutoksia ja päivityksiä sisällön laadun parantamiseksi, juridisten seikkojen takia tai uuden tiedon päivittämiseksi. Palveluntarjoajalla ei ole velvollisuutta toimittaa päivityksistä sisältöön.

Palveluntarjoajalla on lakisääteinen virhevastuu palvelun toiminnasta.

Digitaalisen sisällön käyttäminen

Sisällön käyttäminen edellyttää kolmannen osapuolen markkinointi- ja tilastoevästeiden hyväksymistä. Sisältö on käytettävissä yleisimmillä päivitetyillä selaimilla mobiililaitteilla ja tietokoneilla.

Sisältö on käytettävissä vähintään 14 päivän ajan kurssin alkamisesta.

Osallistumisen ja suostumuksen peruutus

Voit koska tahansa poistua sähköpostilistalta sähköpostin alaosasta löytyvän linkin kautta. Jos poistut listalta, sinun tulee pidättäytyä käyttämästä digitaalista sisältöä tai palvelua ja saattamasta sitä kolmansien osapuolten saataville.

Tekijänoikeuksien kunnioittaminen

Saat ei-yksinomaisen määräaikaisen käyttöoikeuden sisältöön yksityistä käyttöä varten.

Kurssin sisältö on suojattu tekijänoikeuksilla ja muilla immateriaalioikeuksilla. Sinulla ei ole oikeutta kopioida tai levittää suojattua sisältöä ilman erillistä lupaa. Sisältö on suojattu teknisellä suojauksella. Tekijänoikeuksien rikkomisesta seuraa automaattisesti korvausvelvollisuus.

Yksityisyytesi kunnioittaminen

Kunnioitamme yksityisyyttäsi. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteemme mukaisissa käyttötarkoituksissa. Sinulla on tietosuojaselosteessa ilmenevät oikeudet henkilötietoihisi.

Palveluntarjoaja

Lekantti Oy
PL 214, 00101 Helsinki Finland
lekantti@lekantti.fi
0400 864 825
Y-tunnus: 3108056-8

Päivitetty 14.02.2024