Valintakokeen tarkastus

250,00  sis. alv 24 %

 • Valintakokeen tarkastus 7.7.2023–18.7.2023.
 • Valittuasi tarkastuksen niin pian kuin mahdollista saat tarkastetun kokeen viimeistään 19.7.2023, joten ehdit laatimaan sen perusteella oikaisuvaatimuksen ja toimittaa sen yliopistoon 21.7.2023 klo 15:00 mennessä.
 • Saat tarkastusraportin, jossa kirjallisen tehtävien vastauksiasi on verrattu mallivastaukseen ja lähdeaineistoon.
 • Tarkastusprosessissa vastauksiasi voidaan verrata muiden hakijoiden vastauksiin sekä yleiseen arvostelulinjaan (aiempien vuosien oikaisuvaatimus ja hallinto-oikeuden käytäntö).

Varasto loppu

Tietoja

Kategoria: Availability:

Varasto loppu

Kuvaus

Koevastauksista on mahdollista löytää arvosteluvirheitä, joiden perusteella on järkevää tehdä oikaisuvaatimus niihin yliopistoihin, joihin olet hakenut. Kokeen tarkastuksen perusteella ymmärrät, mistä olet saanut pisteitä ja mistä voisit saada mahdollisesti vielä lisäpisteitä todennäköisemmin.

Valintakokeen vastauksesi tarkastaa vuoden 2023 valintakoekirjallisuuteen perehtynyt juristi Niko Puranen. Tarkastuksessa vastauksiasi verrataan pisteytysohjeeseen ja lähdeaineistoon. Tarkastuksen tavoitteena on etsiä sellaisia kohtia, joista voisi saada enemmän pisteitä.

Tarkastus keskittyy kirjallisiin tehtäviin. Jokainen kirjallisten tehtävien pistehyvitys käydään läpi kirjallisessa raportissa. Juristi antaa jokaiselle pisteelle vastaavuuden arvion sekä lyhyen sanallisen arvion. Tarkastusprosessissa vastauksiasi voidaan verrata muiden hakijoiden vastauksiin sekä yleiseen arvostelulinjaan (aiempien vuosien oikaisuvaatimuksiin ja hallinto-oikeuden käytäntöön).

Monivalinnoista saat tehtäväkohtaisen yleisarvion.

Tarkastus auttaa hahmottamaan, mistä asioista olet saanut pisteitä ja mistä asioista voisit saada mahdollisesti vielä lisää pisteitä. Tarkastuksesta on hyötyä oikaisuvaatimuksen laadinnassa tai valmistautumisessa seuraavan vuoden valintakokeeseen.

Tämä valintakokeen tarkastus on syväanalyysi vastauksistasi. Tarkastuksen voi tilata, vaikka et aio hakea oikaisua. Tästä syväanalyysista on hyötyä myös silloin, kun harkitset ensi vuonna hakemista oikeustieteelliseen uudelleen. Opit täsmällisyyden merkityksen käytännössä.

Bonuksena saat pääsyn Oikistreeni Vastaustekniikka, Aineisto ja Lukutekniikka kursseille. Bonuksiin kuuluu lisäksi mallipohja oikaisuvaatimuksen tekemiseen. Lisäksi saat bonuksena juristin arvion siitä, kannattaako yliopiston päätöksestä valittaa vielä hallinto-oikeuteen. Mikäli koet valituksen järkeväksi, saat lisäksi vielä 250 euron alennuksen juristin laatimasta valituksesta.

Tämä on markkinoiden kattavin oikeustieteellisen valintakokeen tarkastuspaketti.

 


Tarkastusraportti – Syväanalyysi vastauksistasi

 • Jokainen kirjallisten tehtävien pistehyvitetty kohta arvosteltu sanallisesti.
 • Vastaustasi on verrattu mallivastaukseen.
 • Vastaustasi on verrattu lähdeaineistoon.
 • Vastaavuuden arvio.
 • Monivalintatehtävistä tehtäväkohtainen yleisarvio.
 • PDF-tiedosto.
Malli valintakokeen arvostelu
Esimerkki vuoden 2022 tarkastusraportista. Raportista näkyy, mistä ilmaisuista pisteitä on saatu sekä mallivastauksen ja vertailtavan vastauksen vastaavuus. Lisäksi raportista ilmenee, jos lähdeaineiston ilmaisu poikkeaa mallivastauksesta. Kattava raportti on noin 20 sivun laajuinen (riippuen mm. vastaustesi pituudesta).

 


Tee tilaus näin

 1. Oman valintakokeen ja pisteet pääsee näkemään Valintakoepisteet-palvelusta, joka aukeaa 7.7.2023 klo 12–15. Paina tulosta vastaukset, ja tallenna ne PDF-muodossa. (Linkki ei toimi ennen palvelun aukeamista. Palveluun kirjautuminen vaatii sähköisen tunnistautumisen esim. pankkitunnuksilla.)Tulosta vastaukset
 2. Lataa omat vastaukset. Voit ladata kunkin tehtävän omana PDF-tiedostona tai yhdisteenä tehtävät yhdeksi tiedostoksi. Lataa valintakoetehtävät
 3. Laita rasti ruutuun, että haluat tarkastuksen mahdollisimman pian. (Ilman tätä rastia joudut odottaa 14 vuorokautta tarkastusta ja bonusten aktivointia.)Valintakokeen tarkastus
 4. Syötä kassalla tietosi, ja suorita maksu jollakin lukuisista maksutavoista.
 5. Saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi.
 6. Pääset heti bonuskursseille ja lataamaan oikaisuvaatimuksen mallipohjan.
 7. Saat tarkastusraportin 19.7.2023 mennessä sähköpostiisi.

Bonukset

 • 3 kk lisenssi Oikistreeni Lukutekniikka + Oikistreeni Vastaustekniikka + Oikistreeni Aineisto verkkokursseille 18.7.2023–18.10.2023
 • Oikaisuvaatimukseen annetun päätöksen tarkastus 21.7.2023–31.12.2023 (yliopiston päätös).
 • Oikaisuvaatimuksen mallipohja ladattavissa 31.7.2023 asti (Word-tiedosto).
 • 250 euron alennus palkkioon asian viemisestä hallinto-oikeuteen 31.12.2023 asti.

 


Usein kysytyt kysymykset

Miten hyvin oikaisuvaatimukset menestyvät?

Oikaisuvaatimus on tarkoitettu arvosteluvirheiden oikaisuun. Jos vastauksessa on selvä arvosteluvirhe, on todennäköistä, että arvostelua oikaistaan. Mitä tulkinnanvaraisempi virhe on, sitä epätodennäköisempää oikaisuvaatimuksen menestyminen on. Mitään prosenttilukua ei ole mielekästä laskea, koska oikaisuvaatimusten menestyminen riippuu pitkälti siitä, miten hyvin tai huonosti tiedekunta on tarkastanut kokeen. Tilastojen perusteella et voi ennakoida sitä, voiko oikaisuvaatimuksesi menestyä.

Oikeustieteelliseen hakijat usein laativat paljon kokeilumielessä oikaisuvaatimuksia. Tilastollinen fakta on, että valtaosa oikaisuvaatimuksista ei menesty. Asiantuntija apua valintakokeen tarkastuksessa auttaa löytämään ne kohdat, joista todennäköisimmin voi saada lisäpisteitä.

Voiko joku menettää opiskelupaikan oikaisuvaatimuksen takia?

Ei voi. Opiskelijavalinnan tulosta ei saa oikaisuvaatimuksen johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi. (Yliopistolaki 558/2009, 82.1 §)

Kannattaako minun hyväksyä toinen opiskelupaikka?

Sinun kannattaa hyväksyä toinen opiskelupaikka. Voit päästä oikaisuvaatimuksen mukaiseen opiskelupaikkaan, jos oikaisu menestyy. Aiemmin hyväksytty opiskelupaikka peruuntuu tässä tapauksessa. Opiskelupaikan vastaanottamisella voit tosin menettää oikeuden tulla valituksi ensikertalaiskiintiössä seuraavassa yhteishaussa. Jos olet päässyt johonkin oikeustieteelliseen, niin paikka kannattaa ilman muuta hyväksyä.

Voinko tilata palvelun 18.7.2023 jälkeen?

Et voi tehdä tilausta samalla hinnalla. Poikkeustapauksissa voi olla mahdollista tilata kokeen tarkastus ja oikaisuvaatimuksen laadinta 1 000 euron pakettihintaan vielä 21.7.2023 klo 9.00 asti. Tämä paketti ei sisällä bonuksia.

Voinko tiedustella lisätietoja?

Jos haluat tiedustella puhelimitse lisätietoja valintakokeeseen tai tarkastukseen liittyen, niin veloituksemme on 150 euroa/puhelu. Jos sinulla on kysyttävää ennen tilausta, voit laitaa sähköpostia niko.puranen@lekantti.fi.

Jos olet tilannut tänä vuonna Perustreeni tai Supertreeni kurssin, voit saada maksuttoman puhelinneuvonnan pyytämällä neuvontaa sähköpostitse 14.7.2023 mennessä. Soitamme sinulle heti, kun ehdimme.

Saamme paljon yhteydenottoja ja tiedusteluita valintakokeeseen liittyen. Haluamme priorisoida maksavia asiakkaita.

Mitä oikaisuvaatimuksen laadinta sisältää?

Oikaisuvaatimuksen laadinta on lisäpalvelu, jonka voi tilata kokeen tarkastuksen jälkeen. Oikaisuvaatimuksen laadinta sisältää juristin laatimat perustelut arvostelun oikaisupyyntöön. Oikaisuvaatimuksen laadinta on maksuton kokeen tarkastuksen ja Supertreenin vuonna 2023 tilanneelle.

Milloin oikaisuvaatimuksen tulokset tulevat?

Vastaus oikaisuvaatimukseen tulee yleensä elokuun aikana. Normaali käsittelyaika on 1–2 kuukautta. Yliopiston antaman päätöksen jälkeen on 30 vuorokautta aikaa valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen. Bonuksiin kuuluu oikaisuvaatimukseen annetun päätöksen tarkastus.


Lisäpalvelut

 • Puhelinneuvonta 150 euroa (Maksuton vuonna 2023 Supertreeni tai Perustreeni kurssin tilanneille).
 • Oikaisuvaatimuksen laadinta 250 euroa (Maksuton vuonna 2023 Supertreeni kurssin tilanneille).
 • Asian vieminen hallinto-oikeuteen 520 euroa + oikeudenkäyntimaksu 270 euroa, jos asian häviää. (Palkkio alennuksen jälkeen 270 euroa).