Oikeustieteelliseen hakeminen

Oikeustieteelliseen on monta reittiä. Suomalaiseen yliopistoon oikeustiedettä voi päästä opiskelemaan todistusvalinnan, valintakokeiden, Oikeusguru-kilpailun tai avoimen väylän kautta.

 

Oikeustieteen valintakoe 24.5.2021 klo 14–18

Valintakokeet ovat edelleen se pääväylä oikeustieteelliseen, vaikka todistusvalintaa onkin viime vuosina merkittävästi lisätty. Tietoa vuoden 2021 valintakokeesta tulee Oikeustieteet.fi sivustolle myöhemmin tänä vuonna.

Vuoden 2021 valintakokeesta ei ole annettu ennakkotietoja tätä kirjoittaessa. Valintakokeen järjestelyt on luultavasti vallitsevan korona-tilanteen vuoksi vielä epäselvät. 

Oikeustieteen todistusvalinta 2021

Ylioppilastodistuksen perusteella valitaan 40 % hakijoista. Oikeustieteelliseen voi periaatteessa päästä lukematta yhtään oikeustieteellistä tekstiä. Kirjoituksissa erittäin hyvin menestyminen riittää opiskelupaikkaan.

Käytännössä moni todistuksen perusteella valittavakin joutuu lukemaan valintakokeeseen, koska tieto todistuksella valittavista tulee niin myöhään.

Jos on kirjoittanut hyvin, voi olla haastavaa motivoida itsensä lukemaan valintakokeeseen. Valintakokeeseen lukeminen lämmittelee kuitenkin alustavasti oikeustieteellisessä opiskeluun.

Opiskeluvalmiuksia tiedekunnassa voi kehittää käymällä Oikistreeni -verkkokurssin. Kurssi valmistelee myös oikeustieteellisessä opiskeluun.

Oikeusguru 2020

Vuonna 2021 on mahdollista jälleen päästä Oikeusguru-kilpailun kautta oikeustieteelliseen. Kilpailu järjestetään lukioissa 11.11.2020.

Osallistuminen edellyttää, että lukio on ilmoittautunut mukaan kilpailuun. Kilpailuun voi ilmoittautua yhteiskuntaopettajan kautta syksyn aikana. Lisätietoa Oikeusgurusta

 

Avoimen väylä

Avoimessa yliopistossa oikeustieteen opintoja lukemalla voi ansaita opiskelupaikan.

Jos valintakokeissa ei tunnu tulevan menestystä, niin avoimessa yliopistossa opiskelua kannattaa kokeilla. Avoimen väylän vähäiset paikat ovat erittäin kilpailtuja. Tämä tarkoittaa, että kursseista vaaditaan hyvää keskiarvoa, jonka saavuttaminen voi olla haastavaa.

Kursseja suorittamalla voi saada kuitenkin uutta innostusta hakemiseen, vaikka opiskelupaikka ei avoimen väylän kautta irtoakaan.

Avoimen yliopiston opintojen tukena voi myös käyttää Oikistreeni -verkkokurssia.